Verwarming

Algemeen 

Centrale verwarming is een verzamelnaam van een uitgebreid pakket van mogelijkheden om uw woon-, leef- en werkruimte van een optimaal klimaat te voorzien d.m.v. de juiste installatie. Ons bedrijf is in diverse disciplines thuis. Vanaf een traditionele c.v. installatie tot installaties die op het gebied van energie en milieu als hoogwaardig genoemd kunnen worden, zoals zonne-energie, warmtepompen en H.R. voorzieningen.

C.V. ketels

Op het gebied van C.V. ketels, met of zonder warmwatervoorziening, hebben wij reeds jaren geleden gekozen voor het top merk Remeha. Door onze kennis en ervaring met deze fabrikant, kunnen wij u ten allen tijde de juiste service verlenen. Voor het vervangen van uw huidige C.V. ketel staan bij ons korte levertijden. Indien dit noodzakelijk is, kunnen wij zelfs binnen 24 uur uw huidige ketel vervangen voor een Remeha C.V. ketel.
Vloerverwarming


 Een compleet systeem voor nu en in de toekomst


Het begrip comfort houdt niet alleen behaaglijkheid in. Wat dacht u van het comfort van een lager energieverbruik. Onderzoeken hebben aangetoond dat vloer- en/of wandverwarming op basis van CV-water gevoed door een HR-ketel een prima combinatie is in het kader van energiebesparing. Het HR-effect wordt namelijk optimaal benut bij een verwarmingssyteem met lage watertemperaturen. Bovendien kan bij toepassing van vloer- en/of wandverwarming de luchttemperatuur lager zijn dan bijvoorbeeld bij radiatorenverwarming. Hierdoor kan een energiebesparing van circa 20% bereikt worden.


Besparing met vloerverwarming

Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie. Door de grotere behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuursverdeling kan in woonvertrekken de ruimtetemperatuur 2 a   3 graden C. lager zijn. Bij verwarming doormiddel van radiatoren staat de thermostaat al gauw op 21 C a  22 C. Bij vloerverwarming daarentegen is 19 C  a  20 C voor de meeste mensen al comfortabel. Bovendien wordt door de gelijkmatige temperatuur luchtcirculatie voorkomen. Daardoor is er geen koude trek langs de vloer en ook de energiekostende "warmte deken" tegen het plafond ontbreekt. Door de lagere watertemperatuur wordt het ketelrendement vergroot. Dit betekent een besparing op de energiekosten van circa 20%. Tel uit uw winst!

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming wordt steeds meer toegepast in de woningbouw en is een volwaardig verwarmingssysteem, dat radiatoren en andere verwarmingstypen overbodig maakt. Op de beton- of systeemvloerwordt een flexibele buis gemonteerd die wordt aangesloten op de centrale regelunit. Daaroverheen komt de afwerkvloer. De units zijn zeer geschikt om te worden gebruikt in combinatie met hoog rendement (HR) en verbeterd rendement (VR) CV-ketels. Het water van de ketel, gemengd met afgekoeld water uit de vloer, wordt opnieuw door de buizen gevoerd. Dit water zorgt voor eengelijkmatige verwarming van de gehele vloer. Door de lage watertemperatuur is vloerverwarming uitstekend toepasbaar met zonne-energie, warmtepompen en stadsverwarming.Vloerverwarming als bijverwarming

Bijverwarming is bedoeld om, als aanvulling op uw centrale verwarming, te zorgen voor een behaaglijke vloertemperatuur. Bijverwarming wordt hoofdzakelijk toegepast in combinatie met vloeren van natuursteen of plavuizen. Het comfort neemt aanzienlijk toe omdat vloerverwarming de kou van uw vloer wegneemt.Koeling
Met een airco wand model reguleert u de lucht in huis , het houd de temperatuur binnen op een aangenaam nivo   ,de meeste split units dit is een binnen en buitendeel welke verbonden zijn doormiddel van koelleidingen .deze airco's kunnen vaak verwarmen ,koelen en ontvochtigen.
Deze airco's zijn gevuld met een koelgas, dit is een gas waarmee enkel een erkent STEK monteur mee mag werken .