Dakbedekking

EPDM Membraan

Met de opkomst van EPDM rubber behoort een kunststof dakbedekking uit  1 stuk nu ook tot de mogelijkheden. EPDM is bovendien goed voor een lange levensduur.


EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetische high-tech rubber. De grote elasticiteit en de hoge bestendigheid tegen Ozon en UV-straling maken dit materiaal zeer geschikt voor het afdichten van daken.


Het EPDM-rubber foliemateriaal wordt in de fabriek vooraf op maat gemaakt, waarna dit exact passend rubber foliemembraan in 1  keer op het dak kan worden ontvouwen. Het materiaal wordt zonder open vuur aangebracht, en voldoet hiermee aan de nieuwe norm voor brandveiligen werken (NEN 6050).


Toepassingen EPDM

EPDM-dakbedekking gaat probleemloos 30 tot 40 jaar mee. EPDM-rubberfolie kent vele toepassingen. EPDM membranen zijn zeer geschikt voor het bekleden van en de reparatie van dakgoten, maar ook voor het realiseren van vijvers, zwembaden ,water- en mestbassins. MvRinstallaties  voert diverse merken EPDM rubberfolie, waaronder Prelasti, Evalastic ,hertalan en Topskin.